spela andelsspel på keno
Keno

Andelsspel på keno

När du spelar hasardspel såsom keno kan du ofta välja att spela så kallade andelsspel. Ett andelsspel är ett slags spelsystem där du spelar tillsammans med andra spelare och ni fördelar vinsten sinsemellan. Ju fler andelar du har i ett andelsspel, desto högre blir din andel av den eventuella vinstsumman. Ett andelsspel kan vara ett bra sätt att antingen ta del av ett större systemspel som vore för kostsamt för dig att själv stå för, eller att under en längre tid spela ett spel på till exempel keno. Din potentiella vinst kommer naturligtvis bli lägre, men å andra sidan blir också kostnaden för spelet lägre när du delar den med andra spelare. Det är väldigt vanligt med andelsspel även på andra former av turspel såsom lotto.

Fördelar med andelsspel

Den största fördelen med ett andelsspel är att du lägger ihop dina resurser med andra spelares resurser. Genom att slå era påsar ihop ökar ni möjligheterna att vinna jackpotten eller andra högvinster som är svårare att vinna. Även om sannolikheten för att ni ska vinna är väldigt låg, kommer ni kunna förbättra era odds ordentligt genom att spela tillsammans och till exempel köpa ett systemspel. En annan fördel med andelsspel är att du slipper ta hela smällen själv. Om ni förlorar har du ju bara köpt en mindre del av den förlorande kupongen och inte stått för hela kostnaden själv.

Nackdelar med andelsspel

Den största nackdelen med andelsspel på keno är att du aldrig kommer vinna hela jackpotten genom att spela på detta sätt. Om ni har tur nog att vinna jackpotten, kommer ni behöva dela vinstsumman sinsemellan och du får därför en fin vinst men ingenting i närheten av vad du hade fått som ensam vinnare. Är ni många spelare som har köpt andelar kan det också betyda att vinstsumman blir ganska låg per andel.

admin (Author)